A Kedvezményezett neve: Ámla Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság
• a támogatott projekt címe: A balatonvilágosi Tópart Hotel és Étterem*** szállodafejlesztése
• pályázat azonosító száma – TFC-1-1-2-2018-2018-00032
• a szerződött támogatás összege: 39 006 339 Ft
• a támogatás mértéke (%-ban): 60%
• a támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt a Tópart Hotel és Étterem*** felújítását célozta meg, mely a 8171 Balatonvilágos Zrínyi utca 1. 1220/3 helyrajzi számú ingatlanon valósul meg. A tervezett fejlesztést – saját felelősségre – a pályázat benyújtását követő napon megkezdésre került (2018.03.15.)

A pályázati felhívás D.1. pontja szerint a projekt a következő elemekből épül fel: Önállóan támogatható tevékenységek
1. Meglévő kereskedelmi szálláshelyek külső és belső megjelenésének, belsőépítészeti arculatának, minőségének és szálláshelyek szobáinak, közösségi tereinek bővítésére, változtatására irányuló beruházások.
1.1 Az 5 db meglévő szoba felújítása: gipszkartonozás, álmennyezet építése, glettelés, tapétázás, festési,  villanyszerelési munkák, szobákhoz tartozó vizesblokk felújítása, fűtés korszerűsítése. A földszinten a 3. szobát, az I. emeleten a 15. családi szobát, 17. szobát, valamint a II. emeleten a 27. és 28. szobát érintik a felújítások. 1.2 Közösségi terek felújítása: padló, lábazat felújítása, lift előtér felújítása, lépcsőház burkolása.
1.3 Wellness részleg felújítása: előtéri ajtók és előtéri fal felújítása, tűzgátló ajtók áthelyezése.
1.4 Eszközbeszerzés: árnyékoló kialakítása.
2. Új, tematikus szolgáltatásfejlesztéshez kapcsolódó infrastrukturális beruházás pl.: családbarát szolgáltatások, az adott turisztikai fejlesztés irányvonalaihoz kapcsolódóan. 2.1 Új szolgáltatásunk a külföldi – esküvői helyszínt kereső – fiatal párokra irányul, akik a teljes ceremóniát a szálláshelyen kívánják lebonyolítani. Ennek érdekében kialakításra kerül a 16. Balatonra néző nászutas lakosztály.
Építési munkálatok: vizesblokk felújítása, álmennyezet kialakítása, szigetelés, burkolás, parkettázás, szegőlécezés, glettelés, tapétázás, villanyszerelés.
2.2 Esküvői ceremónia helyszínül szolágló árnyékoló kialakítása.
2.3 Animátor szolgáltatás kialakítása: megbízási szerződéssel.
2.4 Kisállat szolgáltatás: saját erőből eszközök beszerzésével fog megvalósulni új szolgáltatásunk kialakítása. Önállóan nem támogatható tevékenységek
3. Energiahatékonyságot javító tételek: a projekt keretében a homlokzati szigetelés és állványozás, valamint a földszinti folyósó és az I. emeleti folyosó nyílászáróinak cseréje történt meg.
4. Akadálymentesítés: A földszint 3. számú szobájának vizesblokkjának felújítása valamint villanyszerelési munkálatok, állmennyezet építése, szellőző rendszer kiépítése és felújítása történt meg.
5. Bontási munkálatok: a 3. szobát, a földszinti folyosót, az I. emeleti folyosót, a 15. szobát, a II. emeleti folyosót, a 27. és 28. szobát, valamint a lépcsőházat érintették.
A projekt megvalósítása: 2018.03.15. – 2019.12.02. A projekt zárásával a szálláshely négy csillagos minősítést kapott és két új munkavállaló került felvételre. A fejlesztéssel három új célcsoportot kívánunk megszólítani: a többgyermekes családokat, a külföldi – esküvői helyszínt kereső – párokat, és a kisállattal érkezőket.
• a támogatott projekt befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges 2019.12.02.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.

Loading...